Două Universităţi din Israel

în Top 100 la nivel mondial

   Proverbe 16:16 Mai bună este dobândirea înţelepciunii decât a aurului şi obţinerea priceperii decât a argintului.

   Prestigioasa Instituţie din Shanghai, de ierarhizare a universităţilor lumii, a clasificat două Instituţii Academice israeliene între cele mai bune 100 ale lumii, marcând o creştere semnificativă raportat la anul precedent.

   Institutul Tehnologic Israelian – Technion Institute, din Haifa – a fost clasificat, pentru al treilea an la rând, ca fiind prima Universitate israeliană, potrivit Shanghai Ranking Consultancy – Ierarhizarea Universităţilor Academice ale lumii pe 2018. Technion s-a clasat pe locul 77, urcând 16 locuri de la locul 93 ocupat anul trecut.

   Prima universitate din Israel – Universitatea Ebraică din Ierusalim – celebrând 100 de ani de la aşezarea pietrei de temelie, s-a clasat pe locul 95, aceasta însemnând şi întoarcerea universităţii în Top 100, la un an după ieşise din Top 100 unde a fost prezentă 15 ani la rând.

   Preşedintele Universităţii Ebraice, Prof. Asher Cohen, a comentat: tendinţa de îmbunătăţire faţă de clasamentul de anul trecut e dovada muncii şi a străduinţei pentru excelenţă.

   Suntem mândri că Universitatea Ebraică este recunoscută din nou ca una dintre primele 100 de universităţi ale lumii a adăugat Prof. Cohen, adăugând că în fiecare an competiţia este tot mai strânsă datorită “investiţilor semnificative” făcute de instituţiile academice din Asia de Est.

   Preşedintele Institutului Technion, Prof Peretz Lavie, comenta astfel: Ne evaluăm constant şi căutăm îmbunătăţirea în ciuda clasamentului internaţional, dar desigur că un loc fruntaş în clasamentul Shanghai este o parafă încântătoare a recunoaşterii internaţionale a excelenţei Technion-ului.

   Primele 10 locuri le-au ocupat, ca şi anul trecut, aceleaşi universităţi, primele două locuri fiind ocupate de şcolile Ivy League – Harvard şi Stanford – iar pe locul trei s-a clasat Universitatea Cambridge din Marea Britanie.