ISRAEL – A OPTA ÎN LUME      

      Micuţa naţiune Israel, cu mai puţin de 9 milioane de locuitori, se clasează, pentru al treilea an la rând, pe locul 8 între cele 80 cele mai puternice naţiuni ale lumii.

      Cercetarea anuală făcută de U.S. News & World Report se bazează pe influenţa economică, influenţa politică, alianţe internaţionale şi o armată puternică. Aşezarea atât de sus a Israelului s-a bazat pe puternica influenţă politică, puternica sa armată şi alianţele internaţionale. Raportul notează:

     Pentru mărimea ei relativ mică Israelul a jucat un rol uriaş în afacerile mondiale. Ţara are o economie puternică, repere însemnate pentru religiile importante şi relaţii tensionate cu multe din naţiunile arabe vecine.

     Israelul, care are serviciul militar obligatoriu atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, e considerată cea mai puternică ţară din Orientul Mijlociu, urmată îndeaproape de Arabia Saudită (a noua poziţie) şi de Emiratele Arabe Unite (pe poziţia a unsprezecea). Iranul se clasează pe locul 13 între cele mai puternice naţiuni ale lumii.

     Aliatul Israelului, Statele Unite – cea mai mare economie a lumii şi cel mai mare buget militar din lume, se clasează pe locul întâi. Alte naţiuni puternice includ: Rusia, China, Germania, Franţa şi Japonia.

La capitolul „cele mai bune ţări” Israelul s-a clasat pe locul 29, urcând un loc de anul trecut. Elveţia se clasează pe locul întâi.

       Punctajul Israelului a fost slab la capitolul „destinaţie fun”, înregistrând doar 0,1 din 10 posibile. Cei ce locuiesc în israel şi cei care au vizitat această ţară pot mărturisi că o vizită în Israel nu-i doar amuzantă ci şi reconfortantă, ce îmbogăţeşte şi transformă viaţa.